یادمان پرویز پورحسینی در روز دوم جشنواره تئاتر فجر آرش آصفی با فیلم سینمایی پیش‌مرگ در راه فجر چهل و سوم فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۴ و ۵ بهمن ۱۴۰۳) + بازیگران و خلاصه داستان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ کتاب «تجاوز به ذهن» منتشر شد رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است بازیگر مشهدی: فیلم صددام یک تجربه سخت و جذاب برای من بود | همکاری لذت‌بخش با رضا عطاران مسابقه مافیا؛ دُن، در شبکه خانگی + زمان توزیع صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم
سرخط خبرها

درباره «رج»، آغاز نخستین رویداد شتاب دهی به رسانه‌های اجتماعی و محله‌ای

  • کد خبر: ۱۴۶۶۲۸
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۰
درباره «رج»، آغاز نخستین رویداد شتاب دهی به رسانه‌های اجتماعی و محله‌ای
رونمایی از رویداد «رج»، نخستین رویداد شتاب دهی به رسانه‌های اجتماعی و محله‌ای در مؤسسه شهرآرا رقم خورد.

به گزارش شهرآرانیوز، رج حاصل پیوند «رسانه و جامعه» است. رج رویدادی آموزشی، مشاوره‌ای و انگیزشی برای هم رسانی و هم افزایی علاقه‌مندان رسانه‌ای محله‌ای و منطقه‌ای در مشهد است. انتقال مباحث انگیزشی و آموزشی مرتبط با رسانه‌های اجتماعی، تشکیل و تقسیم بندی مخاطبان برای شروع کار رسانه‌ای گروهی از اهداف دوره آموزشی این رویداد است. همچنین، ایجاد انگیزه بین انسان و رسانه‌های محلی و افزایش دادن مشارکت مردمی در تولیدات رسانه‌ای محلی را می‌توان در افق این رویداد متصور شد.
رج با درنظرگرفتن دو معنای «رسانه و جامعه» و همچنین تبادر مفهوم «قرارگرفتن گره‌ها برای شکل دهی به یک بافت» درصدد است این مفهوم را به مخاطب منتقل کند که هر گروه تولید و هر انسان رسانه محله‌ای به مثابه یک گره و پیوند تاروپود می‌تواند در شکل دهی بافت اجتماعی نقش خود را ایفا کند.

رسانه محلی چیست، کجاست و چه می‌کند؟

«رسانه محلی» رسانه‌ای است که «پیام/محتوا» در آن معطوف به «مسئله» محلی است و مخاطبانی دارد که به نوعی با «محل» خاصی ارتباط می‌یابند. برای نمونه، وقتی یک رسانه محلی شهری را تعریف می‌کنیم، باید در آن پیام‌ها و محتوا‌های رسانه ای، برگرفته از مسئله یا مسائل مربوط به آن شهر باشد و مخاطبانی داشته باشد که یا در آن شهر زندگی می‌کنند یا اگر در جای دیگری هستند نیز از طریق عواملی به آن شهر احساس تعلق می‌کنند؛ یا زادگاهشان آن شهر است یا تعلق خاطر فرهنگی دارند و اگر هر کجای جهان زندگی کنند، بازهم مسائل آن شهر را دنبال می‌کنند.

از سوی دیگر، در کشور‌های درحال پیشرفت، «رسانه» را در ارتباط مستقیم و دوسویه با مفهوم «پیشرفت» می‌دانند؛ بدان معنا که وجود رسانه، یکی از مظاهر توسعه به شمار می‌آید و هم زمان می‌توان از رسانه‌ها مبتنی بر رویکرد‌ها و سیاست‌های مختلف به عنوان ابزاری در فرایند توسعه بهره جست؛ بنابراین «رسانه محلی» با رویکرد «مسئله محور» از مهم‌ترین ابزار‌های اجتماعی برای دستیابی به پیشرفت محلی در زمینه‌های مختلف است.

رسانه محلی تراز چگونه عمل می‌کند؟

رسانه محلی باید حس هویت داشتن را در محل خود زنده نگه دارد.
رسانه محلی باید در کنار توجه به افراد به شکل پراکنده، به گروه‌ها و نیرو‌های سازمان یافته اجتماعی توجه کند.
رسانه محلی باید به وسیله نیرو‌های محلی اداره و تأمین شود؛ زیرا این نیرو‌ها آشناترین افراد به مسائل محلی هستند.
رسانه محلی باید موضوعات و تصمیمات ملی و جهانی را به مسئله بومی تبدیل کند و پس از بومی سازی مسائل به تشریح و تحلیل چیستی و پیامد‌های آن‌ها بپردازد.
رسانه محلی باید امکان دسترسی گروه‌های رسانه‌ای را به مسائل محلی فراهم کند. رسانه محلی باید به عنوان نمودی از مردم سالارشدن رسانه‌ها به افزایش مشارکت عمومی در اداره محله و جامعه بیندیشد. روشن است که این خط مشی‌ها وقتی تحقق می‌یابند که رسانه محلی توجه به «مسئله» را محور فعالیت‌های رسانه‌ای اش قرار دهد و دو کار «مسئله یابی» و «حل مسئله» را همیشه به عنوان دو سوی فرایند تولید محتوا در نظر بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->